Kaikki mitä haluat tietää riippumatoista ja riipputuoleista!

On monia mahtavia tapoja ripustaa riippumatto tai riipputuoli. Se on hyvä asia, sillä joka pihalta ei löydy kahta palmua. Tällä sivulla vastaamme kysymyksiin, joita meiltä on usein kysytty viime vuosina, ja annamme hyödyllisiä vinkkejä!

Täydellisen riippumaton valitseminen

Kaikki riippumatoista

All about hammocks

Riippumaton ripustaminen

Riippumattojalustat

Täydellisen riipputuolin valinta

Kaikki riipputuoleista

Payment

Riipputuoli

Riipputuolijalustat

Hammock hanging options

Kaikki riippumatoista

All about hammocks

Levitystangot vai ilman levitystankoja?

Vaikka riippumatoissa ei alun perin ollut levitystankoja, levitystangoilla varustetut riippumatot ovat yhä suositumpia. Molemmissa riippumatoissa on omat etunsa. Voit maata suorana riippumatossa, jossa on levitystangot, joten viet vähemmän tilaa käyttäessäsi sitä. Riippumatto ilman levitystankoja vie kuitenkin enemmän tilaa kuin levitystangoilla varustettu riippumatto. Levitystangoilla varustettu riippumatto on yleensä hieman epävakaampi kuin riippumatto ilman levitystankoja. Siitä voi olla helpompi pudota. Tämä johtuu siitä, että siinä maataan ennemminkin "riippumatolla" kuin "riippumatossa". Suosituissa YouTuben tai You Have Been Framed -sivuston riippumattovideoissa on usein riippumattoja, joissa on levitystangot. Kun makaat riippumatossa rauhallisesti, ei ole mitään syytä huoleen, mutta älä ala riehua. ;-) Riippumatto ilman levitystankoja luo yksityisemmän tilan. Voit maata siinä suoremmassa tai enemmän viistossa riippuen siitä, kuinka paljon haluat yksityisyyttä. Kangas kiertyy siten ympärillesi. Levitystangolla varustettu riippumatto taas sopii todellisille auringonpalvojille. Tämä johtuu siitä, että kuten edellä mainitsimme, siinä maataan enemmänkin riippumatolla kuin riippumatossa. Kehosi on siis alttiimpi auringonsäteille.

Kuinka riippumatossa maataan?

On yleinen väärinkäsitys, että riippumatossa pitää maata suorassa. Se ei pidä paikkaansa. Riippumatossa on itse asiassa hyvä maata vähän viistossa, jotta saa mukavimman asennon. Kun makaat suoraan riippumatossa, jossa ei ole levitystankoja, kangas kiertyy kokonaan ympärillesi etkä näe enää mitään. Tämä ei oikeastaan ole ihanteellista (ellet halua vain nukkua ja olla ilman häiriöitä). Joten makaa enemmän viistossa. Tämä koskee sekä yhden että kahden hengen riippumattoja. Voit kyllä maata suorassa riippumatossa, jossa on levitystangot.

How do you lie in a hammock?

Minkä riippumaton voin jättää ulos?

Kaikki myymämme riippumatot ovat erittäin laadukkaita ja kestävät niin kirkasta auringonpaistetta kuin rankkaa säätä ja sateitakin. On kuitenkin viisasta säilyttää riippumatto kuivassa ja varjoisassa paikassa käytön jälkeen. Tämä varmistaa, että värit pysyvät kirkkaina eivätkä haalistu auringossa. Jos haluat jättää riippumaton ulos pysyvästi, suosittelemme, että valitset Elltexistä valmistetut riippumatot (ExtraLongLastingTEXtile). EllTex-materiaalin voi jättää ulos niin sateella kuin helteelläkin. Silti kangas tuntuu edelleen ihanan pehmeältä. EllTex on polyesterin ja puuvillan sekoitus, joka on vettä hylkivä ja (käytännössä) haalistumaton. Senkin jälkeen, kun se on kastunut useita kertoja. Pidempää käyttämättömyyttä varten suosittelemme, että laitat riippumaton säilöön. Voit suodattaa tuloksia materiaalin mukaan jokaisessa kategoriassa. Jos valitset EllTexin, näet kaikki säänkestävät riippumatot.

Kuinka riippumatto pestään?

Koska riippumaton kirkkaat värit voivat päästää väriä, pese riippumatto aina käsin ja anna sen kuivua itsestään (älä laita kuivausrumpuun!). Ripusta kuivumisen yhteydessä riippumatto siististi niin, että siihen ei jää ryppyjä tai kasoja. Levitystangoilla varustettu riippumatto on vaikeampi pestä levitystankojen takia, joita ei valitettavasti voi poistaa.

Kuinka saan selville riippumaton oikeat mitat?

Riippumatto Verkossa -kaupassa sanomme aina: Mitä suurempi, sen parempi! Joten jos sinulla on riittävä budjetti ja tila, valitse kahden hengen riippumatto tai family-riippumatto. Koska kangas on pinta-alaltaan suurempi, voit maata riippumatossa monella eri tavalla. Levitystangollisessa riippumatossa kannattaa varmistaa, että kankaan pituus (huom. ei kokonaispituus) on 30 cm enemmän kuin oma pituutesi. Tämä tarkoittaa, että tilaa jää vielä jonkin verran jalkojesi alle ja pääsi yläpuolelle. "Mitä suurempi, sen parempi" pätee myös riippumattoon ilman levitystankoja. Tarvitset siihen kuitenkin riittävästi tilaa. Jos tilaa on rajallisesti, valitse yksinkertaisesti riippumatto, jonka kangas on vähintään 30 cm pidempi kuin oma pituutesi.

Riippumaton ripustaminen

Kuinka ripustan riippumattoni kahden seinän väliin?

Riippumaton ripustamiseksi seinään tarvitset "Complete"- kiinnityssetin riippumatolle. Tämä sisältää kaiken mitä tarvitset riippumaton ripustamiseksi oikein. Tarvitset seinätulpat ruuvien kiinnittämiseksi seinään. Jos tarvitset vain koukun, jossa on seinätulppa,"Wall Hook" -kiinnikkeet riittävät.

Näytä kaikki kiinnitykset


Kuinka ripustan riippumattoni kahden puun väliin?

Riippumatton ripustamiseksi kahden puun väliin tarvitset'Simple'-kiinnitykset. Tämä sisältää kaiken mitä tarvitset riippumaton ripustamiseksi oikein. Tietenkin voit käyttää hyväksi myös köyttä.

Näytä kaikki kiinnitysvarusteet


Mikä on ihanteellinen etäisyys kahden ripustuspisteen välillä?

Riippumatto levitystangoilla on hyvä ripustaa mahdollisimman tiukasti kahden kiinnityspisteen väliin. Älä siis koskaan osta levitystangon riippumattoa, jonka kokonaispituus on pidempi kuin kahden ripustuspisteen välinen pituus. Riippumatto ilman levitystankoja (klassinen riippumatto) on eri asia. Ripusta tällainen riippumatto silmien korkeudelle (180 cm). Kun käytät ylimääräisiä köysiä, ne on ripustettava korkeammalle, jotta riippumaton päät pysyvät silmien tasolla. Kun ripustat riippumaton, varmista, että ripustat sen puolikuun muotoon. Katso lisäselitys ja selvennys tästä kuvasta:

Riippumattojalustat

Miksi riippumattojalusta?

Joskus ei vain löydy hyvää paikkaa riippumaton ripustamiseen. Jalustat on keksitty erityisesti tätä skenaariota varten. Mutta riippumattojalustassa on toinen etu: sitä voi siirtää. Joten jos haluat varjoon tai haluat liikkua auringon mukana, voit vetää jalustan toiseen paikkaan ja jatkaa rentoutumista. Jalustassa riippuvassa riippumatossa (ilman levitystankoja) maataan yleensä hieman matalammalla kuin jos ripustat riippumaton itse. Tämä voi olla ongelma, jos sinulla on liikkumiseen liittyviä rajoitteita. Levitystangoilla varustettu riippumatto ripustetaan tiukemmin eikä siinä ole tätä ongelmaa.

Puinen riippumattojalusta?

Puinen jalusta on luonnollisesti todella hienon näköinen. Valitettavasti puiset riippumattojalustat ovat jonkin verran raskaampia ja siksi vaikeampia siirtää. Myös varastointi on isompi työ, sillä jalusta on purettava. Riippumattojalustan kokoaminen tai purkaminen kestää noin 10 minuuttia.

Näytä kaikki puiset riippumattojalustat


Metallinen riippumattojalusta?

Metallijalusta on vähän kompaktimpi. Metalliset riippumattojalustat ovat myös kevyempiä, helpommin siirrettäviä, ja ne voidaan koota tai purkaa 5 minuutissa. Easy-riippumattojalusta on kevyin ja edullisin riippumattojalusta. Jos haluat jotain hieman tukevampaa ja vankempaa, niin valitse Arc-riippumattojalusta.

Näytä kaikki metalliset riippumattojalustat


Kuinka valitsen oikean jalustan riippumatolle?

Ensin sinun on tiedettävä riippumaton (mukaan lukien köysien) kokonaispituus. Täällä Riippumatto Verkossa -kaupassa nämä tiedot löytyvät jokaisen riippumaton kohdalta. ;-) Jos sinulla on riippumatto, jossa on levitystangot, voit olettaa, että jos riippumatto sopii jalustan tankojen väliin, voit tilata sen. Levitystangoilla varustettua riippumatto voidaan venyttää jalustassa melko kireälle (joten sen ei tarvitse riippua puolikuun muodossa). Suurinta osaa jalustoista voidaan säätää muuten hieman pidemmiksi tai lyhyemmiksi, joten ei ole tarpeen tilata ylimääräisiä kiinnitystarvikkeita. Jos sinulla on riippumatto ilman levitystankoja, riippumatto voi riippua puolikuun muodossa. Sitä ei kannata ripustaa liian kireälle. 10–20 cm löysyys riittää. On hyvä tilata jalusta, jota voit säätää, jotta voit tehdä riippumatosta mieltymyksiisi sopivan.

All about hanging chairs

Kaikki riipputuoleista

Minkä riipputuolin voin jättää ulos?

Kaikki myymämme riipputuolit ovat erinomaista laatua ja kestävät kirkasta auringonpaistetta, rankkaa säätä ja sadettakin. On kuitenkin viisasta laittaa riippumatto säilöön kuivaan ja varjoisaan paikkaan käytön jälkeen. Näin varmistat, että värit pysyvät kirkkaina eivätkä haalistu auringossa.

Kuinka voin pestä riipputuolini?

Koska riipputuolin kirkkaat värit voivat päästää väriä, pese se aina käsin ja anna riipputuolin kuivua itsestään (älä laita kuivausrumpuun!). Ripusta kuivauksen yhteydessä riipputuoli siististi niin, että siihen ei jää ryppyjä tai kasoja. Irrota riipputuolin tangot ensin ennen pesua.

Kuinka saan selville riipputuolin oikeat mitat?

Toisin kuin riippumatossa, mittaamisen ei tarvitse olla niin tarkkaa riipputuolin kanssa. Jotkut ihmiset pitävät enemmän tilavammasta riipputuolista ja toiset pienemmästä, näppärämmästä mallista.

Riipputuoli

Kuinka ripustan riipputuolini kattoon?

Tarvitset riipputuolin kiinnittämiseksi kattoon'Complete' -kiinnityssarjan riipputuolille. Tämä sisältää kaiken mitä tarvitset riippumaton ripustamiseksi oikein. Betonikattoihin on saatavilla lisätulpat ruuvien kiinnittämiseksi betoniin. Puukattoihin suosittelemme riipputuolin kiinnittämistä poikkipalkkiin. Huomaa, että enimmäiskuormitus voi vaihdella puun ja/tai betonin laadun mukaan. Hyvin ripustettu koukku tukevassa katossa kestää helposti 100 kg.

Näytä kaikki kiinnitykset


Kuinka ripustan riipputuolini puun oksaan?

Tarvitset riipputuolin ripustamiseen oksaan tai palkkiin'Simple'-riipputuolikiinnikkeet. Tämä sisältää kaiken mitä tarvitset riippumaton ripustamiseksi oikein. Kääri vain köysi palkin tai oksan ympärille, säädä köyden pituus ja ripusta riipputuoli siihen.

Näytä kaikki kiinnitystarvikkeet


Mikä on ripustuskohdan ihanteellinen korkeus?

Niin kauan kuin se ei ole liian matala, sillä ei ole merkitystä. Riipputuoli on ripustettava vähintään 30–40 cm korkeudelle lattiasta. Varmista, että köydet ovat riittävän pitkät riipputuolin ripustamiseksi oikealle korkeudelle.

Riipputuolijalustat

Miksi riipputuolijalusta?

Joskus ei vain ole hyvää paikkaa riipputuolin ripustamiseksi. Jalustat on keksitty erityisesti tätä skenaariota varten. Mutta riipputuolijalustassa on toinen etu: sitä voi siirtää. Joten jos haluat varjoon tai seurata aurinkoa, voit vetää jalustan toiseen paikkaan ja jatkaa rentoutumista. Jalustallisessa riipputuolissa istutaan/maataan yleensä hieman matalammalla kuin jos ripustat riipputuolin itse. Tämä voi olla ongelma, jos liikkuvuutesi on rajallinen.

Puinen vai metallinen jalusta?

Puinen jalusta näyttää luonnollisesti erittäin tyylikkäältä. Ne ovat kuitenkin hieman raskaampia ja siten vaikeampia liikutella. Myös varastointi on isompi työ, Se on purettava. Tästä syystä monet ihmiset valitsevat metallisen jalustan. Ne ovat kevyempiä, helpommin siirrettäviä ja ne voidaan koota tai purkaa 5 minuutissa.

Onko saatavilla seinään kiinnitettäviä jalustoja?

Totta kai! Nämä jalustat kiinnitetään seinään - varmista, että riipputuoli ei osu riippuessaan seinään.

Kuinka valitsen oikean jalustan riipputuolilleni?

Kaikki riipputuolimme sopivat kaikkiin riipputuolijalustoihin. Helppoa ja mukavaa. Ainoa mihin on kiinnitettävä huomiota on jalustan enimmäiskuormitus. Metallijalustoissa se on usein pienempi. Ota tämä siis huomioon valitessasi sopivaa jalustaa.

Näytä kaikki riipputuolijalustat